ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Είναι γεγονός ότι κάθε ξενοδοχείο, είτε μικρό είτε μεγαλύτερο, έχει την δική του δυναμική προσωπικότητα, η οποία αντικατοπτρίζεται σε όλα τα στοιχεία που το απαρτίζουν — από το design μέχρι την εμπορική του ταυτότητα. H σχέση που αναπτύσσουν οι ταξιδιώτες με τα καταλύματα είναι ακόμη ισχυρότερη, αφού διαμένουν σε αυτά για λίγες ή και περισσότερες ημέρες, ερχόμενοι σε διαρκή επαφή με όλες τις εκφάνσεις τους.

Και η επαφή αυτή γίνεται ακόμα εντονότερη μέσω του αρώματος του ξενοδοχείου, το οποίο παίζει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της συνολικής εμπειρίας του ταξιδιώτη, δημιουργώντας θετικά ή αρνητικά συναισθήματα. Επιπροσθέτως η μουσική στους κατά μέρος χώρους του ξενοδοχείου (lobby, café-bar, pool bar, spa, restaurant) παίζει καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία θετικών συναισθημάτων των ταξιδιωτών. Η μουσική παίζει σημαντικό ρόλο στη γενική εικόνα και θέση ενός ξενοδοχείου.

SENSORY MARKETING

Είναι αρκετά σύνηθες τα πλέον upgraded ξενοδοχεία να δημιουργούν το δικό τους, μοναδικό άρωμα, το οποίο ταυτίζεται με την εμπειρία του ταξιδιώτη σε όλες τις στιγμές του και δημιουργεί συναισθήματα που συνδέονται με τις αναμνήσεις του. Η δημιουργία και της μουσικής για όλους τους χώρους ενός ξενοδοχείου παρουσιάζουν αυξημένο βαθμό ικανοποίησης, κάτι που αντικατοπτρίζεται στις κριτικές τους αλλά και στον μεγαλύτερο αριθμό repeaters που καταλήγουν να έχουν.

HOUSEKEEPING

Το housekeeping αποτελεί το σημαντικότερο τμήμα όσον αφορά την αίσθηση φρεσκάδας που αποπνέει ένα ξενοδοχείο, η οποία δε συνδέεται μόνο με το επίπεδο καθαριότητας, αλλά και με το πώς αυτή μεταφράζεται εμπειρικά στον ταξιδιώτη. Χάρη στη χρήση ειδικών διαδικασιών υγιεινής, όπως Fabric Freshener, το housekeeping μπορεί να μπορεί να συνεισφέρει σημαντικά στην “αρωματική εμπειρία” του καταλύματος σας, αυξάνοντας τις θετικές κριτικές σε σχέση με το επίπεδο καθαριότητας του ξενοδοχείου.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΔΥΣΑΡΕΣΤΩΝ ΟΣΜΩΝ

Σημαντικό ρόλο στην άνεση που προσφέρει ένα κατάλυμα παίζει και η διαχείριση των δυσάρεστων οσμών στους χώρους. Ειδικά στους χώρους των εστιατορίων, όπου η διαρροή έντονων και συχνά δυσάρεστων οσμών είναι κάτι το σύνηθες, οι ειδικοί αδρανοποιητές οσμών , έρχονται να δώσουν τη λύση ακόμη και σε χώρους που ο εξαερισμός είναι δύσκολος, βοηθώντας με αυτόν τον τρόπο τον ξενοδόχο να διαμορφώσει την κατάλληλη ατμόσφαιρα που επιθυμεί.

SENSORY MARKETING & ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ

Μια από τις πλέον καινοτόμες εφαρμογές του Sensory Marketing στα ξενοδοχεία, είναι η προώθηση των εστιατορίων και των bars μέσα από την δημιουργία “ελκυστικών αρωμάτων” και επώνυμης μουσικής, που προδιαθέτουν θετικά τον ταξιδιώτη να καταναλώσει τις γεύσεις που προσφέρει το κατάλυμα, όπως café, φρεσκοψημένο ψωμί, μπισκότο, cheesecake, cocktails, κλπ. απολαμβάνοντας τα πολλαπλά κανάλια μουσικής café-bar-εστιατορίων  σε ένα μοναδικό ταξίδι γαστρονομίας. Το άρωμα και η μουσική αποτελούν μοναδικές οδούς χαλάρωσης και διασκέδασης σε ένα café-bar-restaurant.

UPSELLING ΑΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

Με την προϋπόθεση ότι το ξενοδοχείο έχει δημιουργήσει το δικό του εξατομικευμένο άρωμα, ενισχύονται και οι προοπτικές upselling μέσα από μικρο-εφαρμογές του αρώματος σε ειδικά προϊόντα. Ο ξενοδόχος μπορεί, για παράδειγμα, να δημιουργήσει τη δική του συλλογή από αρωματικά κεριά  ή sticksπου αποτελούν αναμφισβήτητα ένα ελκυστικό Goodbye Gift, το οποίο όχι μόνο θα ικανοποιήσει τον πελάτη, αλλά και θα ενισχύσει τη σχέση του με το κατάλυμα, αυξάνοντας παράλληλα και την πιθανότητα να τον μετατρέψει σε repeater, κυρίως λόγω της ιδιαίτερης ανακλητικής ιδιότητας της όσφρησης.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ & ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Επιλογές ανάμεσα σε προηγμένο εξοπλισμό αρωματισμού με έμφαση στα ειδικά αρώματα από φυσικά έλαια, όπως χαρακτηριστικά γλυκά (π.χ. cheesecake), ποτά (π.χ. ένα αρωματικό brandy) ακόμη και φρεσκοψημένο ψωμί, που ενισχύουν τη γαστριμαργική εμπειρία των εστιατορίων και των bars του ξενοδοχείου. Ο αριθμός των συσκευών αρωματισμού καθορίζεται ανάλογα με τις ανάγκες του εκάστοτε χώρου, ενώ οι προμήθειες ποικίλλουν ανάλογα με τα απαιτούμενα τετραγωνικά κάλυψης αλλά και βάσει της επιθυμητής έντασης του αρώματος. Για την εφαρμογή της μουσικής στο χώρο, γίνεται μελέτη από εξειδικευμένο προσωπικό όπου συλλέγει όλες τις πληροφορίες και προτείνει διαφορετικά κανάλια για κάθε χώρο με δυνατότητα κάλυψης ακόμη και του απαραίτητου υλικοτεχνικού υλικού.

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΑ PROJECTS

Προγραμματίστε ΔΩΡΕΑΝ ραντεβού δειγματισμού με έναν από τους εξειδικευμένους συμβούλους μας…