Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Η μουσική είναι τεράστια με εκατομμύρια τραγούδια που καθημερινά αυξάνονται.  Επίσης, είναι χωρισμένη σε δεκάδες είδη, υποείδη και κατηγορίες, από όλες τις χώρες του κόσμου, με διαφορετικές κουλτούρες και ηχογραφημένη σε διάφορες χρονικές περιόδους. Επιπλέον, με την ανάπτυξη της τεχνολογίας καθένας μπορεί να έχει πρόσβαση σχεδόν στο σύνολο της.

Τα δεδομένα αυτά δημιουργούν ιδιαίτερη δυσκολία στη σωστή επιλογή, στην οποία εξάλλου υπεισέρχονται και οι προσωπικές προτιμήσεις εκείνου που την επιλέγει, οι οποίες δεν είναι πάντοτε κατάλληλες για το είδος της επιχείρησης.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, και πρώτα από όλα τις διαφορετικές ανάγκες κάθε επιχείρησης ανάλογα με το είδος της, έχουμε δημιουργήσει συγκεκριμένες ομάδες τραγουδιών (playlists) με ειδικά κριτήρια. Για παράδειγμα, για τη μουσική Jazz η ομάδα classic jazz περιέχει τους αντιπροσωπευτικότερους καλλιτέχνες του είδους με τις μεγαλύτερες επιτυχίες, η NY Jazz περιέχει σύγχρονους καλλιτέχνες, η Acid Jazz έχει ποικιλία μουσικών  της Jazz κλπ. Ωστόσο, τραγούδια jazz ενδέχεται να ενταχθούν και σε άλλα playlists αν αυτό είναι απαραίτητο, π.χ. mainstream music playlists.

Μια άλλη παράμετρος που πάντοτε λαμβάνουμε υπόψη είναι ότι το μουσικό πρόγραμμα μιας επιχείρησης δεν μπορεί να είναι «επίπεδο» (flat, όπως λέμε στη μουσική): θα πρέπει να ακολουθεί μια συγκεκριμένη ροή μέσα στην ημέρα και να διαφοροποιείται το Σαββατοκύριακο.  Ταυτοχρόνως, θα πρέπει να υπάρχει και η δυνατότητα επέμβασης, είτε εποχιακά (π.χ. Χριστούγεννα, Απόκριες κλπ), είτε για κάποιο συγκεκριμένο γεγονός (π.χ. εγκαίνια, πάρτυ γενεθλίων κλπ).

Λαμβάνουμε υπόψη όλα τα παραπάνω ώστε η μουσική ταυτότητα του χώρου σας να χτίζεται σωστά, να τον χαρακτηρίζει και να τον διαφοροποιεί από τον ανταγωνισμό.

Προγραμματίστε ΔΩΡΕΑΝ ραντεβού δειγματισμού με έναν από τους εξειδικευμένους συμβούλους μας…