ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Είναι γεγονός ότι κάθε ξενοδοχείο, είτε μικρό είτε μεγαλύτερο, έχει την δική του δυναμική προσωπικότητα, η οποία αντικατοπτρίζεται σε όλα τα στοιχεία που το απαρτίζουν — από το design μέχρι το brand identity του. H σχέση που αναπτύσσουν οι ταξιδιώτες με τα καταλύματα είναι ακόμη ισχυρότερη, αφού διαμένουν σε αυτά για λίγες ή και περισσότερες ημέρες, ερχόμενοι σε διαρκή επαφή με όλες τις εκφάνσεις τους.

Και η επαφή αυτή γίνεται ακόμα εντονότερη μέσω του αρώματος του ξενοδοχείου, το οποίο παίζει καθοριστικό ρόλο στην διαμόρφωση της συνολικής εμπειρίας του ταξιδιώτη, δημιουργώντας θετικά ή αρνητικά συναισθήματα. Επιπροσθέτως η μουσική στους κατά μέρος χώρους του ξενοδοχείου (lobby, café-bar, pool bar, spa, restaurant) παίζει καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία θετικών συναισθημάτων των ταξιδιωτών. Η μουσική παίζει σημαντικό ρόλο στη γενική εικόνα και θέση ενός ξενοδοχείου.

Sensory Branding για ξενοδοχεία

Είναι αρκετά σύνηθες τα πλέον upgraded ξενοδοχεία να δημιουργούν το δικό τους, μοναδικό άρωμα, το οποίο ταυτίζεται με την εμπειρία του ταξιδιώτη σε όλες τις στιγμές του και δημιουργεί συναισθήματα που συνδέονται με τις αναμνήσεις του. Η δημιουργία και της μουσικής για όλους τους χώρους ενός ξενοδοχείου παρουσιάζουν αυξημένο βαθμό ικανοποίησης, κάτι που αντικατοπτρίζεται στις κριτικές τους αλλά και στον μεγαλύτερο αριθμό repeaters που καταλήγουν να έχουν.

Ηousekeeping

Το housekeeping αποτελεί το σημαντικότερο τμήμα όσον αφορά την αίσθηση φρεσκάδας που αποπνέει ένα ξενοδοχείο, η οποία δεν συνδέεται μόνο με το επίπεδο καθαριότητας, αλλά και με το πώς αυτή μεταφράζεται στον ταξιδιώτη.

Ένα από τα πιο σημαντικά μέρη της διαδικασίας του Housekeeping αποτελεί το δωμάτιο, το οποίο απαιτεί ενισχυμένες διαδικασίες διατήρησης της υγιεινής. Πιο συγκεκριμένα, με την χρήση Fabric Freshener  σε όλα τα λινά του δωματίου, ακόμη και στις κουρτίνες, το housekeeping μπορεί να συνεισφέρει σημαντικά στην “αρωματική εμπειρία” του καταλύματος, αυξάνοντας τις θετικές κριτικές σε σχέση με το επίπεδο καθαριότητας του ξενοδοχείου.

Η διαχείριση των δυσάρεστων οσμών στους χώρους υγιεινής αλλά και εστίασης

Σημαντικό ρόλο στην άνεση που προσφέρει ένα κατάλυμα παίζει και η διαχείριση των δυσάρεστων οσμών στους χώρους. Ειδικά στους χώρους των εστιατορίων, όπου η διαρροή έντονων και συχνά δυσάρεστων οσμών είναι κάτι το σύνηθες, οι ειδικοί αδρανοποιητές οσμών , έρχονται να δώσουν την λύση ακόμη και σε χώρους που ο εξαερισμός είναι δύσκολος, βοηθώντας με αυτόν τον τρόπο τον ξενοδόχο να διαμορφώσει την κατάλληλη ατμόσφαιρα που επιθυμεί.

Η χρήση του Sensory Maraketing για την προώθηση των εστιατορίων

Σημαντικό ρόλο στην άνεση που προσφέρει ένα κατάλυμα παίζει και η διαχείριση των δυσάρεστων οσμών στους χώρους. Ειδικά στους χώρους των εστιατορίων, όπου η διαρροή έντονων και συχνά δυσάρεστων οσμών είναι κάτι το σύνηθες, οι ειδικοί αδρανοποιητές οσμών , έρχονται να δώσουν την λύση ακόμη και σε χώρους που ο εξαερισμός είναι δύσκολος, βοηθώντας με αυτόν τον τρόπο τον ξενοδόχο να διαμορφώσει την κατάλληλη ατμόσφαιρα που επιθυμεί.

Ξενοδοχειακές αρωματικές εφαρμογές που οδηγούν σε Upselling

Με την προϋπόθεση ότι το ξενοδοχείο έχει δημιουργήσει το δικό του εξατομικευμένο άρωμα, ενισχύονται και οι προοπτικές upselling μέσα από μικρο-εφαρμογές του αρώματος σε ειδικά προϊόντα. Ο ξενοδόχος μπορεί, για παράδειγμα, να δημιουργήσει την δική του συλλογή από αρωματικά κεριά  ή sticks, που αποτελούν αναμφισβήτητα ένα ελκυστικό Goodbye Gift, το οποίο όχι μόνο θα ικανοποιήσει τον πελάτη, αλλά και θα ενισχύσει τη σχέση του με το κατάλυμα, αυξάνοντας παράλληλα και την πιθανότητα να τον μετατρέψει σε repeater, κυρίως λόγω της ιδιαίτερης ανακλητικής ιδιότητας της όσφρησης.

Ποιος είναι ο βασικός εξοπλισμός για το Sensory Marketing ενός ξενοδοχείου

Η Scent Plus διαθέτει τον πλέον προηγμένο εξοπλισμό αρωματισμού ενός ξενοδοχείου, χρησιμοποιώντας Μηχανισμούς Ατμοσφαιρικής Τεχνολογίας με ενισχυμένο οικολογικό χαρακτήρα. Τα ειδικά αυτά μηχανήματα λειτουργούν με την διάχυση ατμού αρωματισμένου με φυσικά έλαια και όχι μέσω ενός κλασικού μηχανισμού spray, αποφεύγοντας έτσι την επιβάρυνση, τόσο των ταξιδιωτών όσο και του περιβάλλοντος, και επιτυγχάνοντας παράλληλα ένα αποτέλεσμα υψηλής ποιότητας.

Ανάλογα με τον χώρο, ο ξενοδόχος μπορεί να επιλέξει ειδικά αρώματα από χαρακτηριστικά γλυκά (π.χ. cheesecake), ποτά (π.χ. ένα αρωματικό brandy) ακόμη και φρεσκοψημένο ψωμί, και να ενισχύσει κατ’ αυτόν τον τρόπο την γαστρονομική εμπειρία των εστιατορίων και των bars του ξενοδοχείου του.

Ποιες είναι οι απαραίτητες προμήθειες υλικών

Ο αριθμός των συσκευών αρωματισμού καθορίζεται ανάλογα με τις ανάγκες του εκάστοτε χώρου, ενώ οι προμήθειες ποικίλλουν ανάλογα με τα απαιτούμενα τετραγωνικά κάλυψης αλλά και βάσει της επιθυμητής έντασης του αρώματος. Για την εφαρμογή της μουσικής στο χώρο, γίνεται μελέτη από εξειδικευμένο προσωπικό όπου συλλέγει όλες τις πληροφορίες και προτείνει διαφορετικά κανάλια για κάθε χώρο με δυνατότητα κάλυψης ακόμη και του απαραίτητου υλικοτεχνικού υλικού.

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΑ PROJECTS

Προγραμματίστε ΔΩΡΕΑΝ ραντεβού δειγματισμού με έναν από τους εξειδικευμένους συμβούλους μας…