Αυξήστε τον τζίρο της επιχείρησης σας μέσα από το Sensory Marketing

Το Πολύ αισθητικό Marketing επιτρέπει σε κάθε επαγγελματικό χώρο να ενισχύσει την επικοινωνιακή του στρατηγική, δημιουργώντας τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την αύξηση των πωλήσεών του. Σήμερα αποτελεί έναν από τους πιο διαδεδομένους, σύγχρονους και αποτελεσματικούς τρόπους Marketing καθώς βασίζεται στη σοβαρή επιρροή (αντανάκλαση) που ασκούν οι αισθήσεις στην αγοραστική απόφαση.

Στην υγειονομικά περίπλοκη εποχή που διανύουμε, το Sensory Marketing μπορεί να λειτουργήσει ως ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε κατηγορίες επιχειρήσεων όπου η τήρηση των κανόνων υγιεινής αλλά και η δημιουργία συναισθήματος εμπιστοσύνης, αποτελούν πρώτη και κύρια προτεραιότητα.

ΧΑΡΗ ΣΤΟ SENSORY MARKETING, Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΔΙΑΣΤΑΤΗ, ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΤΟΣΟ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΑ

Harvard Business Review
Sensory Marketing και COVID-19

 

Η νέα εποχή που θα ανατείλει μετά το πέρας της υγειονομικής κρίσης του COVID – 19 αναμένεται να φέρει στο προσκήνιο νέες προκλήσεις σε επίπεδο επιχειρηματικότητας αλλά κυρίως σε ότι αφορά θέματα απολύμανσης και αίσθησης ασφάλειας των καταναλωτών.

 

Σε ολόκληρο τον πλανήτη, όλων των ειδών οι επιχειρήσεις καλούνται σήμερα να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα της αγοράς  με στόχο τη συμμόρφωση με τους κανόνες και τις συστάσεις των ειδικών αλλά κυρίως – τη δημιουργία ενός «αποστειρωμένου» περιβάλλοντος που θα γεννά αίσθημα εμπιστοσύνης στους ήδη υπάρχοντες αλλά και στους δυνητικούς καταναλωτές.

Τήρηση κανονισμών ασφαλείας

Ανάπτυξη συναισθημάτων χαλάρωσης και ευεξίας

Δημιουργία αισθήματος καθαριότητας

Σταδιακή αύξηση τζίρου

Το Sensory Marketing ενισχύει το αίσθημα καθαριότητας ενός χώρου ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί θετικά συναισθήματα αυξάνοντας τις πιθανότητες μιας επιτυχημένης πώλησης!

Ενίσχυση της πιστότητας των πελατών (repeaters)

Δημιουργία θετικών εντυπώσεων - κριτικών (reviews)

Αύξηση παραμονής στο χώρο κατανάλωσης

Αποτύπωση του brand στη μνήμη και την καρδιά του καταναλωτή

Μερικά από τα μεγαλύτερα brands στον κόσμο επιστρατεύουν τις τεχνικές του Sensory Marketing για να αυξήσουν τις πωλήσεις των προϊόντων ή των υπηρεσιών τους . . .

Dunkin' Donuts

Τα Dunkin’ Donuts της Νότιας Κορέας κατάφεραν να αυξήσουν τις πωλήσεις τους κατά 29% μέσα από τη συνδυαστική χρήση μουσικής και αρώματος στα αστικά λεωφορεία.

Starbucks

Tα Starbucks έχουν επιλέξει να «εξαφανίζουν» τη μυρωδιά του φαγητού από τα καταστήματα τους, ενισχύοντας αυτή του φρέσκου καφέ, που όπως έχει αποδειχθεί, προσελκύει περισσότερο πελατολόγιο.

ΗΥΑΤΤ

Η αλυσίδα πολυτελών ξενοδοχείων Hyatt έχει επιλέξει τη χρήση αρώματος που παραπέμπει σε μυρωδιά σπιτιού έτσι ώστε να κάνει τους φιλοξενούμενους να αισθάνονται σαν στο σπίτι τους.

MUSIC+

Λαμβάνοντας υπόψη τη φιλοσοφία, το κοινό σας και την κουλτούρα της επιχείρησης σας, σχεδιάζουμε και σας προσφέρουμε εξατομικευμένες λύσεις μουσικής, δημιουργώντας στους πελάτες σας, την απόλυτη καταναλωτική εμπειρία. Γιατί η μουσική πρέπει να εναρμονίζεται απόλυτα στο ύφος κάθε χώρου. Με τη πολυετή εμπειρία μας και το επιστημονικό υπόβαθρο, μελετάμε και σας προτείνουμε λύσεις που στοχεύουν στην αύξηση των πωλήσεων σας.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

SCENT BRANDING
FABRIC FRESHENERS
ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ WC
ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΕΠΙΘΥΜΙΑΣ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ Ή ΡΟΦΗΜΑ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΔΥΣΑΡΕΣΤΩΝ ΟΣΜΩΝ
SCENT PROMOTION

Με παραπάνω από 27 χρόνια εμπειρίας στον χώρο, η Scent Plus αποτελεί τον απόλυτο κυρίαρχο στον τομέα του Sensory Marketing σε Ελλάδα και Κύπρο!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα;

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΣΥΝΟΛΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ & ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ,
+306972100178

Ή εγγραφείτε στο email newsletter μας!

    Προγραμματίστε ΔΩΡΕΑΝ ραντεβού δειγματισμού με έναν από τους εξειδικευμένους συμβούλους μας…