Σημαντικό για την υγεία μας

Γιατί ο καθαρός αέρας είναι σημαντικός;

 

Η κακή ποιότητα αέρα στους εσωτερικούς χώρους επηρεάζει αρνητικά την υγεία μας.

 

Σύμφωνα με μελέτες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ο κίνδυνος ασθενειών του αναπνευστικού, όπως παράλυση, καρδιακή νόσος, καρκίνος του πνεύμονα και άσθμα, μπορεί να μειωθεί αναπνέοντας καθαρότερο αέρα. Οι καθαριστές αέρα απαλλάσσουν από τους αερόφερτους ρύπους, άρα μειώνουν σημαντικά τους επιβλαβείς για την υγεία παράγοντες που σχετίζονται με την κακή ποιότητα αέρα σε κλειστούς χώρους.

 

Οι αλλεργίες και το άσθμα είναι δύο από τα σοβαρότερα προβλήματα που προκαλεί η κακή Ποιότητα Εσωτερικού Αέρα (ΙAQ – Internal Air Quality) σε ενηλίκους και παιδιά. Δεν υπάρχει τρόπος ανίχνευσης ουσιών όπως σκόνη, χώμα, καπνός και σωματίδια γύρης που επικάθονται συνήθως στα έπιπλα σε κλειστούς χώρους. Η απομάκρυνση των αερόφερτων σωματιδίων και των αναπνευστικών ιών μπορεί να μειώσει ή να μηδενίσει τα αρνητικά αποτελέσματα του μολυσμένου αέρα. Αναπνέοντας φρέσκο αέρα διατηρείτε υγιές το αναπνευστικό σας σύστημα.

 

Σήμερα περνάμε πολύ χρόνο σε κλειστούς χώρους όπως εστιατόρια, καφετέριες, γραφεία ανοιχτής διάταξης, αεροδρόμια. Έρευνες δείχνουν ότι η κόπωση, οι αλλεργίες και τα συχνά περιστατικά γρίπης οφείλονται στην κακή ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα.

Ποιότητα αέρα εσωτερικού χώρου

 

Για το σοβαρό αυτό ζήτημα διεθνούς σημασίας, η Ευρωπαϊκή Ένωση δημοσίευσε τα Πρότυπα Ποιότητας Αέρα. Η Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος των ΗΠΑ (EPA – Enviromental Protection Agency) διεξήγαγε επίσης μελέτη για τα επιθυμητά επίπεδα καθαρότητας αέρα και τους δείκτες που αφορούν τον αέρα που αναπνέουμε σε εσωτερικούς χώρους, και δημοσίευσε τις τιμές που αντιστοιχούν στα διαφορετικά επίπεδα ποιότητας αέρα.

 

Ο πίνακας της EPA, με χρωματικές κατηγορίες που αντιστοιχούν στα επίπεδα καθαρότητας του αέρα, δείχνει το επιθυμητό εύρος τιμών που θα πρέπει να μετρώνται στον αέρα που αναπνέουμε.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΑΕΡΑ;

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ;

ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ;

ΕΠΕΛΕΞΕ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΟ ΣΟΥ

ΜΕΛΕΤΕΣ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ

Προγραμματίστε ΔΩΡΕΑΝ ραντεβού δειγματισμού με έναν από τους εξειδικευμένους συμβούλους μας…