Μελέτες

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΕΛΕΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ HACETTEPE

 

Σύμφωνα με ανάλυση που πραγματοποίησε το Τμήμα Βιολογίας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Hacettepe, για τις συσκευές N80, N90 και N100 ο ρυθμός φιλτραρίσματος των μικροοργανισμών σε 1m3 αέρα κυμαίνεται μεταξύ του ελάχιστου 98,84% και του μέγιστου 100%.

ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΙΚΡΟΒΙΑΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΑΕΡΑ ΜΕ ΦΙΛΤΡΑ HEPA

 

Λόγω της επιδημίας COVID-19, η οποία εξαπλώθηκε διεθνώς αλλά και στη χώρα μας, το κριτήριο της ποιότητας του αέρα που αναπνέουμε και του σωστού καθαρισμού του αποκτά πλέον μεγαλύτερη σημασία, ιδίως σε δημόσιους χώρους. Η χρήση ιατρικών μασκών στην καθημερινή ζωή έχει γίνει πλέον υποχρεωτική, και οι μάσκες αυτές εκτιμάται ότι εμποδίζουν τη μικροβιακή μετάδοση κατά 98% με βάση τα ισχύοντα πρότυπα. Ο έλεγχος του μικροβιακού φορτίου στην ατμόσφαιρα είναι εξίσου σημαντικός με τη χρήση μάσκας.

 

Ανάλυση του ανεξάρτητου μικροβιολογικού εργαστηρίου Microbiota έδειξε ότι το μοντέλο καθαρισμού αέρα Ν90 μείωσε το μικροβιακό φορτίο στην ατμόσφαιρα σε επίπεδα μεταξύ 85-99% και καθάρισε τον αέρα.

ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΙΚΡΟΒΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΟΥ ΦΙΛΤΡΟΥ HEPA ΣΤΙΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΑΕΡΑ Ν90 και N100

 

Οι ερευνητές της Microbiota μελέτησαν την απόδοση των συσκευών καθαρισμού αέρα N90 και N100 σε κλειστό χώρο χωρίς κυκλοφορία αέρα.

 

Η αξιολόγηση της απόδοσης των φίλτρων Ηepa και το αποτέλεσμα της ανάλυσης έδειξαν ότι 98% του βακτηριακού φορτίου και 100% του φορτίου μυκήτων/μούχλας στην έξοδο του φίλτρου HEPA μειώθηκαν όταν το μοντέλο N90 λειτουργούσε στην 3η βαθμίδα, ενώ 99% του βακτηριακού φορτίου και 100% του φορτίου μυκήτων/μούχλας στην έξοδο του φίλτρου HEPA μειώθηκαν όταν η συσκευή λειτουργούσε στην 5η βαθμίδα.

 

Τα ίδια πειράματα έγιναν για το μοντέλο N100 και έδειξαν ότι 98% του βακτηριακού φορτίου και 97% του φορτίου μυκήτων/μούχλας στην έξοδο του φίλτρου HEPA μειώθηκαν στην 3η βαθμίδα, ενώ 99% του βακτηριακού φορτίου και 100% του φορτίου μυκήτων/μούχλας στην έξοδο του φίλτρου HEPA μειώθηκαν στην 5η βαθμίδα.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΑΕΡΑ;

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ;

ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ;

ΕΠΕΛΕΞΕ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΟ ΣΟΥ

ΜΕΛΕΤΕΣ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ

Προγραμματίστε ΔΩΡΕΑΝ ραντεβού δειγματισμού με έναν από τους εξειδικευμένους συμβούλους μας…